DEKKERS

CALCULATIE & BOUWADVIES

PARTICULIEREN

Heeft u bouw- of verbouwplannen ? Wij kunnen u op meerdere manieren adviseren en ondersteuning bieden.

Vergelijkende offertes

Voor u als particulier kan het lastig zijn om de offertes van verschillende (onder)aannemers  met elkaar te vergelijken. Door onze specialistische kennis kunnen wij dit voor u verzorgen zodat u er zeker van bent dat u de zogenaamde ‘appels met appels’ vergelijkt.


Hypotheek offerte

Tegenwoordig vragen steeds meer hypotheekverstrekkers om een kostenspecificatie voor uw (ver)bouwkosten  alvorens een hypotheek te verstrekken. Wij maken voor u een gespecificeerde bouwkundige begroting. Hierbij maken wij gebruik van ons eigen up-to –date kostenbestand waardoor de begroting altijd marktconform is.

Technische beschrijving

Heeft u alleen een tekening met uw plannen ? Dan is het vaak lastig om vergelijkbare offertes te krijgen. Wij kunnen voor u een technische beschrijving verzorgen waardoor de verschillende aanbieders met hetzelfde uitgangspunt rekenen.    

Vergunning nodig of niet ?
Met de invoering van de WABO (Wet algemene bepaling omgevingsrecht) is de regelgeving voor vergunning vrije bouwwerken aanzienlijk versoepeld.  Voor een leek is deze regelgeving niet duidelijk. In veel gevallen is het bestemmingsplan van uw gemeente medebepalend om vast te stellen of een bouwwerk vergunning vrij is. Om er zeker van te zijn of voor uw plan een vergunning nodig is of niet zoeken wij dit voor u uit.